Összefoglaló

2022.04.13. 08:40

Baleset, fakidőlés és nádastüzek: így telt a tűzoltók keddi napja

Kismacson egy lakóház teteje is kigyulladt. Ügyleti hírek.

Forrás: illusztráció / Napló-archív

Árokba hajtott és tetejére borult egy személygépkocsi kedden reggel Püspökladány közelében, a 4-es számú főúton. Az esethez a püspökladányi hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet. A járműben ketten utaztak, ők nem sérültek meg, tudatta ügyeleti összefoglalójában a megyei katasztrófavédelem.

 

Villanyvezetékre dőlt egy fa tegnap a déli órákban Debrecenben, a Nagycsere tanyán. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül, motoros láncfűrésszel avatkoztak be.


Égett a nádas az út menti árokban Nádudvar és Elep között, kedden kora délután. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

 

Száz négyzetméteres területen égett az avar Derecske és Kaba között, a közút mellett kedden kora délután. A berettyóújfalui hivatásos és a konyári önkéntes tűzoltók kéziszerszámok segítségével eloltották a tüzet.
 

Egy lakóépülettel összeépített garázs tetőszerkezete gyulladt ki kedden kora délután Debrecenben, a Kismacs tanyán. A tűz részben átterjedt a lakóház tetőszerkezetére is. A debreceni hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották a lángokat, ezzel egy időben egy gázpalackot is kivittek a pincéből. A ház egyik lakóját a mentőszolgálat kórházba szállította. 
 

Nádas égett egyhektáros területen Biharkeresztesen, az Akác utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet. Szintén a nádas égett Tetétlenben, a Hajnal utcában, oda a püspökladányi egységet riasztották, akik szintén vízsugárral avatkoztak be.

 

Rendőrség: tizenegy elfogás, nyolc tettenérés

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában nem jutott a rendőrség tudomására személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset, olvasható a police.hu-n.

 

A szolgálatot ellátó állomány 11 személyt fogott el, ebből nyolc főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, három személyt pedig a velük szemben érvényben lévő körözés alapján.

 

A rendőrök hét személyt állítottak elő, ebből kettő főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés öt esetben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában