Videóval

2022.03.24. 12:31

Ittasan ülhetett autóba egy szolgálaton kívüli rendőrtiszt, vádat emelt a debreceni ügyészség

Pénzbüntetést kaphat, és a vezetéstől is eltilthatják.

Forrás: YouTube / Magyarország Ügyészsége

Forrás: YouTube / Magyarország Ügyészsége

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy rendőrtiszttel szemben a Tiszaújvárosi Járásbíróságon. A férfi szolgálaton kívül ittasan vezetett – olvasható az ügyészség honlapján

 

A vádirat szerint  egy rendőrtiszt – szolgálaton kívül – jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott, majd reggel 5 órakor ittasan közlekedett a 35-ös számú főútvonalon Tiszaújváros irányába. A férfi az autóját nem tudta a sávban tartani, többször oldalirányba kitért, hol az útpadkán, hol pedig a záróvonalat átlépve, részben a bal oldali forgalmi sávban közlekedett. A rendőrtiszt az útburkolati jelet is figyelmen kívül hagyta, a balra kanyarodó forgalmi sávból egyenesen haladt tovább a forgalom elől elzárt területen. A rendőrtiszt Tiszaújvárosban lehúzódott egy autóbusz-megállóba, majd a gépkocsiban elaludt – áll a közleményben, melyből az is kiderül, hogy a rendőrtiszt vezetői engedélyét a rendőri intézkedés közben elvették. A nyomozó ügyészségen történő gyanúsítotti kihallgatás során a rendőrtiszt nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

 

Az ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében pénzbüntetést és - a törvény kötelező rendelkezése alapján - határozott idejű közúti járművezetéstől eltiltást szabjon ki a férfival szemben.

 

A cselekményt a térfigyelő kamerák rögzítették. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában