Összefoglaló

2022.03.22. 09:45

Avar- és nádastüzek megyeszerte

Kigyulladt épületekhez is riasztották a hajdú-bihari tűzoltókat.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Szabadtéri tűzhöz vonultak az egységek hétfőn Monostorpályi, Hosszúpályi, Konyár és Derecske külterületére, valamint Nyíradonyba, Nyírmihálydiba, Pocsajba. Nádas és száraz avar égett a településeken, melyet a Hajdú-Bihar megyei tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugarakkal fékeztek meg – tudatta a katasztrófavédelem.

 

Tegnap délelőtt Sárrétudvari külterületén egy épület tetőszerkezete égett teljes terjedelmében, ami be is szakadt. A püspökladányi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

 

Komádiban, a Tavasz utcában egy melléképületben keletkezett tűz, emiatt riasztották a komádi önkormányzati és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat. Az egységek egy-egy vízsugárral oltották el a lángokat.

 

Egy súlyos baleset a megyében

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyből egy súlyos, három pedig könnyű sérüléssel végződött – írja a police.hu.

 

A szolgálatot ellátó állomány öt személyt fogott el, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A rendőrök 16 személyt állítottak elő, ebből négy főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés négy esetben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában