Sziréna

2021.11.25. 12:34

Erzsébet utcai hajléktalangyilkosság: 14 évre zárják rács mögé az elkövetőt

Agyontaposta áldozatát Debrecenben.

Fotó: rendőrség-archív

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt, mint visszaesőt 14 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a Debreceni Törvényszék júliusban A. K. vádlottat. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett, ám a Debreceni Ítélőtábla november 25-én helybenhagyta a döntést, amely jogerőre emelkedett.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és élettársa 2020 márciusától hajléktalanként éltek Debrecenben. Kifigyelték, hogy a bűncselekmény elkövetésének helyszínéhez közeli kereszteződésben van egy romos épület, ahol nem lakik senki, ezért oda beköltöztek. Mindketten rendszeresen ittak, a bűncselekmény elkövetésének napján is egy élelmiszerüzlethez tartottak, hogy a nyitást követően szeszes italt vegyenek maguknak. Gyalog indultak el, majd az Erzsébet utcán, az egyik társasház lépcsőházi bejáratánál észrevették az ott ülő, szintén hajléktalan férfit, akit látásból ismertek. A vádlott odament a cigarettázó sértetthez, és tüzet kért tőle.

A sértett ekkor hirtelen felállt, és szó nélkül ököllel szájon ütötte a 27 éves vádlottat.

A férfi ezen feldühödött és dulakodni kezdett a sértettel. A vádlott az esőtől sáros járdán megcsúszott, hátraesett, és magával rántotta a földre a sértettet is. A fiatal férfi gyorsan fel tudott állni, majd a hanyatt fekvő sértett arcát többször, nagy erővel megtaposta. A sértett elvesztette az eszméletét. A vádlott ekkor magára hagyta áldozatát, és távozott. A vádlott élettársa a bűncselekmény elkövetésének közelében tartózkodott, többször fel is szólította a férfit, hogy hagyja abba a sértett bántalmazását. Az elszenvedett sérülés és a sértett halála között ok-okozati összefüggés volt megállapítható.

A férfi életét az idejekorán alkalmazott, gyors és szakszerű orvosi segítség sem tudta volna megmenteni.

 

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/fegyhazra-iteltek-az-erzsebet-utcai-gyilkossag-vadlottjat-5454869/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában