Az ítélet nem jogerős

2021.10.01. 10:11

Hamis iratokat adhatott át a rendőröknek egy szlovák férfi

A férfit közokirat-hamisítás miatt ítélte el a Debreceni Járásbíróság.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Debreceni Járásbíróság büntetővégzés meghozatalával – tárgyalás mellőzésével – ítélt el egy szlovák férfit közokirat-hamisítás bűntette miatt. A Debreceni Törvényszék közleménye szerint büntetővégzésével a bíróság a Magyarországon büntetlen előéletű vádlottat 192 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

A bíróság szerint a vádlott március 5-én 10 óra 45 perc körül személygépkocsival közlekedett Hajdúsámsonban, amikor a rendőrök megállították és igazoltatták. A férfi az intézkedés során átadott egy ukrán lakcímkártyát és egy szintén ukrán vezetői engedélyt. A rendőröknek gyanús lett a két okirat, amelyekről később kiderült, hogy hamisak.

A szlovák férfi 2020 nyarán előzetes egyeztetést követően a záhonyi vasútállomáson egy ismeretlen személytől vásárolta a hamis ukrán lakcímkártyát, valamint az ukrán jogosítványt. A vádlott ezt követően 2020. november 6-án a Budapesti Központi Okmányirodához a hamis ukrán vezetői engedély honosítása ,miatt nyújtott be kérelmet. Magyarország Kijevi Nagykövetségén keresztül Ukrajna Belügyminisztériuma által szolgáltatott tájékoztató alapján megállapítható volt, hogy a vádlott a külföldi hatóság adatbázisában nem szerepel, számára vezetői engedélyt nem adtak ki.

A büntetővégzés ellen nincs helye fellebbezésnek, de a kézbesítésétől számított 8 napon belül tárgyalás tartását lehet kérni. A bíróság a tárgyalás tartására irányuló kérelem esetén előkészítő ülést tart. A büntetővégzés nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában