Ügyészségen az akta

2021.08.05. 09:55

Két hét alatt kétszer is ittasan vezetett egy tiszaújvárosi nő

A debreceni rendőrök befejezték az ügyek vizsgálatát.

Forrás: police.hu

A Debreceni Rendőrkapitányság kétrendbeli járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást azzal a 63 éves nővel szemben, aki kétszer is ittasan ült volán mögé – tudatta a rendőrség. A nyomozás szerint a gyanúsított Tiszaújvárosban, a Debreceni úton közlekedett autójával 2020. december 4-én, amikor megállították a rendőrök. A nővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért előállították.

A nőnek azonban ez nem volt elég, december 15-én ismét ittasan vezetett.

Ebben az esetben, Debrecenben, a Kurta utcán kanyarodás közben nekiütközött egy parkoló járműnek. A rendőröknek a szonda újra jelzett, ezért a sofőrt elfogták és előállították. Az eljárás során kiderült az is, hogy korábban a Hajdúböszörményi Járásbíróság 2026. január 29-ig, míg a Miskolci Járásbíróság 2021. június 10-ig a járművezetéstől jogerősen eltiltotta.

A Debreceni Rendőrkapitányság a keletkezett iratokat megküldte az illetékes ügyészségnek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.

A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen hatások történnek.

Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában