ügyeleti hírek

2021.07.27. 09:07

Balesetekhez és kigyulladt lakóépülethez is riasztották a tűzoltókat

Számos helyen volt munkája a rendőröknek és a tűzoltóknak a megyében.

Fotó: Tóth Imre

Fotó: TOTH IMRE

Debrecenben, a Libakertben és a Kolónia utcában is fa veszélyeztette a gyalogos és közúti forgalmat. A debreceni hivatásos tűzoltók láncfűrésszel gépezetes tolólétrán távolították el a veszélyt jelentő faágat – tudatta a katasztrófavédelem.

Július 26-án a déli órákban Biharkeresztesen megközelítőleg száz négyzetméteren égett az avar és a gaz. A tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Berettyóújfalu külterületén a negyvenhetes főúton két magyar forgalmi rendszámú személyautó ütközött össze. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat.

Debrecenben, a Paprika utcában egy munkagép átvágta a gázvezetéket. A város tűzoltói és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonultak a helyszínre. Méréseket végeztek, amik nem állapítottak meg robbanásveszélyes koncentrációt. A gázszivárgás megszüntetéséig biztonsági zónát alakítottak ki ötven méteres körzetben, és a közeli ingatlanok lakóit elzárkóztatták. A vezeték kiszakaszolását és a hiba elhárítását a gázszolgáltató szakemberei végezték el.

Debrecenben, a Határ útnál fél hektáron égett a gaz és az avar. A debreceni tűzoltók oltották el a tüzet.

Délután a debreceni Ezerjófű utcába vonultak a megyeszékhely tűzoltói, ahol egy negyvennyolc négyzetméteres lakóépület égett teljes terjedelmében. A lakásban nem tartózkodott senki. A debreceni hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral oltották el.

A debreceni Remény utcában egy közel háromezer négyzetméteres területen égett a száraz aljnövényzet. Itt a tűz lakóházakat is veszélyeztetett. A tűzoltók vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Július 26-án este, Debrecen és Hosszúpályi között egy személygépjármű az útról lesodródott, egy fának csapódott, a fa kidőlt. Az autóban egy ember utazott, őt a mentőszolgálat kórházba szállította. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárművet.

Négy személyt állítottak elő

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződött – közölte a rendőrség.

A szolgálatot ellátó állomány négy személyt fogott el, akik közül hárma bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy személyt pedig a vele szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök négy személyt állítottak elő, közülük kettőt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés hét esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában