kék hírek

2021.07.19. 08:50

Ételosztás közben pofoztak meg egy szociális segítőt Váncsodon

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt emeltek vádat az ügyben.

Fotós: illusztráció / Shutterstock

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki türelmetlenségének előbb szavakkal, majd bántalmazással adott hangot – írja közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Főügyèszsèg.

Egy Váncsodon található épületben 2020. december 28-án kora délután ingyenes ételcsomagokat osztottak az összegyűjtött adományok alapján. Egy ilyen csomagért állt sorba a 41 éves vádlott is, aki előtt állt az egyik szeretetszolgálat női alkalmazottja.

Mint az ügyészség írja, a nő nem saját részére kívánta átvenni a csomagokat, hanem a munkáját végezte, szociális segítőként az általa gondozottak részére akarta átvenni és elszállítani az élelmiszercsomagokat.

Várakozás közben a vádlott nehezményezte, hogy hátul áll a sorban, és emiatt sokat kell várakoznia, felháborodása miatt a sértett inkább maga elé engedte a nőt.

Közben az ételosztást végző önkéntes megkezdte a sértett gondozottjainak járó ételcsomagok kiosztását. Ezt észlelte a vádlott, és szó nélkül, tenyérrel pofon ütötte a sértettet. A nő az arcának jobb oldalán nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett.

A vonatkozó jogszabályok értelmében a házi segítségnyújtást végző gondozó közfeladatot ellátó személynek minősül, a sértett ezen munkaköréről a vádlottnak is tudomása volt – áll a híradásban.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság által végzett nyomozás során a vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlottal szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban a járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság az ügyiratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában