Ügyeleti hírek

2020.12.11. 09:37

Karambolok és gázömlés miatt szóltak a szirénák

Nagykerekiben pedig egy illegális migráns ügyében intézkedtek a hatóságok.

Két személyautó karambolozott Debrecenben a Veres Péter utcában. 20201210 Debrecen Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló

Fotó: Napló-archív

Összeütközött két autó csütörtök reggel Debrecenben, a Veres Péter utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói átvizsgálták és áramtalanították a járműveket.

Kigyulladt egy autó motortere csütörtök délelőtt Debrecen és Mikepércs között, a 47-es számú főúton. A jármű vezetője porral oltó készülékkel megkezdte a lángok eloltását, majd a helyszínre érkező debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Megsérült egy gázvezeték fölmunkavégzés közben, amely miatt ömleni kezdett a gáz csütörtök délelőtt Hajdúböszörményben, a Weszprémy Gáspár utcában. Az esethez a helyi hivatásos tűzoltókat és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották, akik biztosították a területet a hiba elhárításáig.

Összeütközött két jármű tegnap délután Nagycsere és Haláp között, a 48-as számú főúton. Az autóvezetők a roncsok közé szorultak. A sérülteket a debreceni hivatásos tűzoltók a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával feszítő-vágó berendezés segítségével szabadították ki. A mentőszolgálat a két sofőrt kórházba szállította – tájékoztatta portálunkat a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Illegális migráns Nagykerekiben

A Hajdú-Bihar megyei határszakaszon december 10-én 17 óra 30 perc és december 11-én 5 óra 30 perc között szolgálatot teljesítő egyenruhások feltartóztattak egy határsértőt Nagykereki területén. Ellenőrzésük során a migráns guineai állampolgárnak vallotta magát, azonban személyazonosságát, illetve magyarországi tartózkodásának jogszerűségét nem tudta hitelt érdemlően igazolni.

A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a rendőrök a férfit előállították a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltségre és elkezdték a meghallgatását – közölte a police.hu.

Az elmúlt 24 óra számokban

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint az egyenruhások az elmúlt 24 órában 3 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 súlyos, 2 pedig könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány 11 személyt fogott el, akik közül 7 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 3 személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján, míg 1 külföldit az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök 17 személyt állítottak elő, közülük 12 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 7 esetben történt – áll a rendőrség közleményében.

Borítókép: Csütörtök reggel a Veres Péter utcába vonultak a tűzoltók műszaki mentésre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában