vádemelés

2020.10.06. 10:10

Más személyes adatainak bediktálásával akarhatta elkerülni a büntetést egy fiatalkorú

A Debreceni Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleménye szerint a vádlott a trolibuszon jegy nélkül utazott, az emiatt történt intézkedés során egy rokona személyes adatait diktálta be a sajátja helyett.

A fiatalkorú lány 2020. március 3-án délután Debrecenben az egyik trolibuszon utazott, azonban menetjegye nem volt. A járaton jegyellenőr dolgozott és a jegy nélküli utazás miatt a vádlottat leszállította az egyik megállóban.

A jegyellenőr az intézkedéshez közterület-felügyelőt vont be, akinek a helyszínen a vádlott egyik rokona személyes adatait diktálta be a sajátja helyett.

Az így kiállított igazoló lapot az önkormányzati hatósági feladatkörben hivatalos személyként eljáró közterület-felügyelő megküldte pótdíj megállapítása céljából az illetékes szervnek.

Az ügyben a nyomozást a debreceni rendőrök folytatták le.

A Debreceni Járási Ügyészség a fiatalkorú vádlott ellen közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára és állapítsa meg, hogy a próbaidő tartama alatt a fiatalkorú pártfogó felügyelet alatt áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában