ügyeleti hírek

2020.08.06. 09:43

Szerdán is a viharkárok felszámolásán dolgoztak a tűzoltók

A kedd esti vihar után szerdán napközben is sok riasztást kaptak a tűzoltók Hajdú-Bihar megyében.

Fotó: Debreceni HTP

Az esetek számát a szerda esti újabb vihar, eső is növelte. Összesen negyvenegyszer kellett fát vagy faágat eltávolítaniuk a tűzoltóknak, mert az veszélyeztette vagy akadályozta a közlekedést. Riasztások nagyrészt Debrecenbe érkeztek.

Volt olyan beavatkozás, amelyet a tűzoltók öt perc alatt felszámoltak, hiszen csak egy faágat kellett a közútról lehúzniuk. Debrecen belvárosában pedig egy bejelentő egy leszakadt faág miatt hívta ki a tűzoltókat, ám amikor azok kiérkeztek és a helyszínt felderítették, egy sokkal nagyobb veszélyt jelentő ágat vettek észre a tizenöt méteres fa tetején. Egy fa egy másik lehasadt ágat tartott, amely a járda felett lógott a magasban. A tűzoltók az ágat gépezetes tolólétrán keresztül vágták le motoros láncfűrésszel.

Fotó: Debreceni HTP

Három épületkár is volt a megyében Egyeken egy vályogház lett lakhatatlan a sok eső miatt, Sárrétudvariban pedig a templomtető lemezét bontotta meg a szél. Ott a püspökladányi hivatásos tűzoltóknak kellett helytállniuk – foglalta össze a szerdán történteket a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában