Költségvetési csalás

2020.08.12. 08:08

Kétmillió forint értékben foglaltak le dohánytermékeket Ártándnál – videóval

Két kisbusz ellenőrzése során nagy mennyiségű adózatlan dohányt és cigarettát találtak a pénzügyőrök.

Fotó: NAV

Egy román kisbuszban megközelítőleg másfél millió forint értékű adózatlan fogyasztási dohányt, egy ukrán kisbuszban pedig több mint félmillió forint értékű adózatlan cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Ártándnál – tájékoztatta portálunkat a NAV megyei adó-és vámigazgatóságánák vámszakmai sajtóreferense.

Fotó: NAV

A pénzügyőrök Ártánd közelében egy román kisbuszt ellenőriztek, ami Romániából Németországba tartott. A járműben, egy dobozban mintegy másfélmillió forint értékű, összesen 20 kilogramm fogyasztási dohányt találtak. Néhány óra múlva egy ukrán kisbuszt is átvizsgáltak. A jármű üléseiből összesen 6 600 szál cigaretta került elő, melynek értéke meghaladja a félmillió forintot. A sofőr a kiszabott 724 000 forint jövedéki bírságot a helyszínen megfizette.

Fotó: NAV

A NAV munkatársai a több mint kétmillió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták, és költségvetési csalás miatt mindkét esetben feljelentést tettek a pénzügyi nyomozóknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában