Példaértékű cselekedet

2020.05.29. 20:21

Szülésnél segédkezett a debreceni rendőr

A hétköznapi hősök nem viselnek köpenyt, tartja a mondás, ez pedig egyre többször beigazolódni látszik.

Fotó: ORFK

Legtöbbünknek a vasárnapok csak a következő hetet megelőző napot jelentik. Pihenünk, sportolunk, készülünk az újabb öt napra, ritkán történnek velünk egész életre szóló élmények. A Készenléti Rendőrség járőrei, Papp Benjámin, a debreceni főtörzsőrmester és Berkes Alexandra őrmester azonban mégiscsak különleges napra ébredt május 24-én. Aznap este egy vajúdó nő miatt állították meg a két rendőrt a járókelők a fővárosi Blaha Lujza téri 4-es, 6-os villamosmegállónál. Ők pedig segítettek világra hozni egy kisfiút, aki a Noel nevet kapta. A baba és az édesanya is egészségesek.

Rendőrnek született

– Az első gondolatom az volt, ezt valahogy meg kell oldanunk, mert az emberi élet a legfontosabb. Nem volt semmilyen terv, mindent ösztönösen csináltunk. Nem féltünk, és nem is gondolkodtunk, csak az járt a fejemben, hogy mindenki életben maradjon, és a kisbaba egészségben megszülessen. Aznap este elég nehezen aludtam el, csak arra tudtam gondolni, hogy hatalmas szerencsénk volt és a Jóisten vigyázott mindenkire – mondta a Naplónak Papp Benjámin. Hozzátette, most, csak napokkal a történtek után, amikor az orvosok, barátok és rokonok mondják neki, kezdi felfogni, mennyire nagy dolog az, amit tettek.

„Az egész történetben nem mi vagyunk fontosak, hanem az, hogy az a gyermek egészségben meg tudott születni, és nem lett az édes­anyjának sem baja.”

Benjámin mindig is rendőr szeretett volna lenni. Úgy véli, hivatásának szépsége az, hogy mindenkinek segítenek, legyen szüksége a bajbajutottnak orvosra vagy épp idegenvezetőre. – A szüleim és nagyszüleim is azt tanították, az a legrosszabb, ha nem teszel semmit. A feleségem épp a napokban kérdezte, hogy azok a dolgok, amiket rendőrként látok, nem viselnek-e meg, és tudnék-e mást csinálni. Minden rendkívüli dologra emlékszem, és ezeket sohasem fogom elfelejteni, az ilyen eseményeket el kell raktároznia az embernek valahová. Én pedig sohasem tudnék más, csak rendőr lenni – mondta végül Benjámin, aki mindemellett egy tündéri kislány édesapja is.

LD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában