Koronavírus

2020.03.19. 11:47

Zökkenőmentesen hazatérhetnek Romániából a magyarok

Nem kerülnek automatikusan karanténba a Romániából érkező magyar állampolgárok.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Percről percre változik a helyzet határátlépés ügyben – írja az erdon.ro hírportál. Jelentősen megnehezíti az átjárást a személyi forgalom számára az országhatáron érvénybe lépett részleges lezárás, ám Magyarország megkönnyítette a határátlépést a magyar állampolgárok számára, hogy biztonságban hazatérhessenek.

Hazánk területére jelenleg egyetlen külföldi állampolgárt sem engednek be. Ugyanakkor a magyar állampolgárok vagy magyar állampolgársággal is rendelkező kettős állampolgárok, akik magyar állampolgárságukat személyi igazolvánnyal, útlevéllel igazolni tudják, beléphetnek.

A hazatérést segíti továbbá, hogy a belépni kívánó magyar állampolgárok magyarországi lakcím nélkül is átkelhetnek, és nem kerülnek automatikusan karanténba. Jelenleg ugyanis csak a vörös zónából érkezőket helyezik vesztegzár alá. Ez azt jelenti, hogy a magyar állampolgársággal rendelkezők egyelőre átjárhatnak a határ másik oldalán lévő munkahelyükre – olvasható az erdélyi hírportál cikkében.

Borítókép: Elhagyatottá vált a létavértesi határátkelő

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos további cikkeinket ide kattintva érhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában