Ügyeleti hírek

2020.03.18. 09:44

Szabadtéri tüzek tomboltak a megyében

Többször felcsaptak a lángok, csak Hosszúpályiban öt különböző helyszínre vonultak a tűzoltók.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Kicsúszott egy kanyarban, majd telefonoszlopot döntött egy autó kedd reggel Hajdúnánás és Polgár között. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járművet – tájékoztatta lapunkat a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Kedden egész nap szabadtéri tüzekhez riasztották a tűzoltókat.

Délelőtt a konyári önkéntes tűzoltók fékezték meg azt a tüzet, amely Konyár és Hajdúbagos között keletkezett, a Kálló partján.

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a debreceni Sárga dűlőben oltották a lángokat, ahol száraz fű égett az út mellett.

A létavértesi önkormányzati egység Hosszúpályiba vonult: a településen öt különböző helyszínen kellett oltaniuk. Több esetben mintegy fél hektárra is kiterjedt a tűz.

Tetétlenben, a Jókai utcában nádtarló égett. A püspökladányi hivatásos és kabai önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Nyírmihálydiban, a Nyár utcában a szakolyi önkormányzati és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók két vízsugárral határolták körül a tüzet – tette hozzá Papp-Kunkli Nóra tűzoltó hadnagy.

Az elmúlt 24 óra számokban

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek.

A szolgálatot ellátó állomány 1 személyt – a vele szemben érvényben lévő körözés alapján – fogott el.

A rendőrök 7 személyt állítottak elő, közülük 1 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 8 esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában