Vihar

2020.02.10. 16:20

A lakosság türelmét kérik a tűzoltók

Sok munkát adott a megyei katasztrófavédelemnek az utóbbi napok viharos időjárása.

Fotó: Matey István

Az elmúlt hetek és a közelgő viharok miatt a Napló a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságát arról kérdezte, hogyan előzhetjük meg a bajt a viharos időszakban.

Papp-Kunkli Nóra szóvivő a Naplónak elmondta, amennyiben olyan károkat okoz a vihar, ami például veszélyezteti a gyalogos forgalmat vagy akadályozza a közlekedést, esetleg nagyobb anyagi kárt okozhat, okozott, a 112-es telefonszámon tegyünk bejelentést.

„Arra kérünk mindenkit, legyen türelmemmel, ha ismét tömeges riasztás kapnak a tűzoltók, mivel a káreseteket veszélyeztetésük szerint fogják rangsorolni”

– hangsúlyozta a szóvivő. Papp-Kunkli Nóra felhívta a figyelmet az öngondoskodásra: ha olyan ágakat tör le a szél, ami senkinek a testi épségét nem veszélyezteti, távolítsuk el a járdáról vagy közútról. Mivel sok esetben korábban parkoló autókra dőlt fa vagy szakadt faág, ezért fontos arra is figyelni, hogy hol várakozunk járműveinkkel – tanácsolja a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A biztosítók arra kérik ügyfeleiket, hogy amint szembesülnek a viharok által okozott károkkal, tegyék meg bejelentéseiket, személyesen, telefonon, vagy akár e-mailen is. A kárszemléig csak a legszükségesebb állagmegóvási munkálatokat végezzük el, és lehetőleg készítsünk mindenről fényképfelvételeket, akár okostelefonunk segítségével – figyelmeztet közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége.

SZD

Borítókép: Az utóbbi napokban megszaporodtak a viharok által okozott károk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában