összetört a rendőrautó

2020.01.10. 12:55

Ittas vezetés miatt emeltek vádat egy debreceni taxis ellen

A Nyíregyházi Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt a napokban emelt vádat az ellen a debreceni férfi ellen, aki súlyosan ittas állapotban vezette taxiját, és három parkoló járművet is összetört, köztük egy rendőrautót.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A vádirat szerint a középkorú férfi tavaly augusztusban, a délutáni órákban egyik barátjával italozott, amely során nagyobb mennyiségű szeszesitalt fogyasztott. Ezt követően beült a személygépkocsijába, amelyet el akart vezetni debreceni otthonáig. Útközben ittassága miatt letért az út vonalvezetéséről, és nekiütközött az út szélén várakozó rendőrségi gépkocsinak. Ezután a férfi hátramenetbe kapcsolt, majd nagy sebességgel tolatva belehajtott a szemközti oldalon lévő bokrokba. Ekkorra a rendőrautóból kiszállt az azt vezető rendőr ezredes, és észlelte, hogy a taxi sofőrjével nincs minden rendben, ezért a családját és a gyalogosokat is figyelmeztette, hogy maradjanak a járdán. A súlyosan ittas sofőr ezek után nagy sebességgel elindult az úton és ismételten nekiütközött a szolgálati járműnek, amely a lökéstől előregurulva további két parkoló autót tört össze. A balesetben személyi sérülés szerencsére nem történt – írja közleményében a Nyíregyházi Járási Ügyészség.

Az ittas férfi ügyében a Debreceni Járásbíróság fog dönteni, az ügyészség vádiratában pénzbüntetésre és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában