ügyészség

2019.11.23. 08:24

Rendőr ellen rendeltek el távoltartást Debrecenben

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség zaklatás bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást egy rendőr ellen, olvasható az ügyészség hivatalos honlapján.

Mint írják, a nyomozás eddigi adatai szerint 2019 nyarán a sértett közel nyolc év együttélés után megszakította kapcsolatát a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőr zászlóssal, aki ezt nem fogadta el. A férfi napi rendszerességgel hívta telefonon a sértettet, követte és bántalmazással, élete kioltásával fenyegette, így kívánta elérni azt, hogy az asszony közös kiskorú gyermekükkel költözzön vissza hozzá.

A sértett közölte az elkövetővel, hogy a hatóságoktól fog segítséget kérni, majd 2019. július 26-án feljelentést tett, melynek nyomán a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást indított az ügyben. A gyanúsított ezután sem hagyott fel zaklató magatartásával, tovább fenyegette a sértettet, majd októberben lakóhelye közelében le is köpte, 2019. november 13-án pedig hazáig követte, és tenyérrel egy alkalommal megütötte a sértett arcát – derül ki az ügyészségi tájékoztatásból.

Ahogy fogalmaznak: ezután a hatóságok még aznap ideiglenes megelőző távoltartást rendeltek el, azonban a rendőr már másnap megszegte a határozat előírásait, és telefonon több alkalommal kapcsolatba próbált lépni a sértettel. Ekkor a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség zaklatás bűntette, könnyű testi sértés vétsége és becsületsértés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki az elkövetőt, és elrendelte őrizetbe vételét.

Az ügyészség indítványt tett a gyanúsítottal szemben bűnügyi felügyelet és távoltartás elrendelésére azzal, hogy a bíróság döntsön arról is, a rendőrség a magatartási szabályok megtartását a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszközzel ellenőrizze. A Debreceni Járásbíróság az ügyben az indítványával mindenben egyező döntést hozott, és meghatározta, hogy a távoltartás tartama alatt a gyanúsított köteles magát a sértettől és gyermekétől távol tartani és tartózkodni attól, hogy velük közvetlenül vagy közvetve érintkezésbe lépjen. A bíróság végzése ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Ezek is érdekelhetik