ittas vezetés

2019.11.28. 12:45

Koccanás után jött a szondafújás

Karambol után pozitív értéket mutatott a mérőeszköz Debrecenben.

A Debreceni Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 48 éves férfival szemben. A vizsgálat adatai szerint a helyi lakos 2019. szeptember 18-án 16 óra körül az általa vezetett személygépkocsival közlekedett Debrecenben, a Bartók Béla utcában. A sofőr úgy kanyarodott a Vág utcára, hogy nem adott elsőbbséget a vele szemben közlekedő gépkocsinak, amivel összeütközött. A balesetben nem sérült meg senki, azonban a sofőrökkel szemben alkalmazott alkoholszonda a gyanúsított esetében pozitív értéket mutatott – közölte a police.hu.

A nyomozó hatóság befejezte a baleset körülményeinek vizsgálatát, a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy az alkoholfogyasztás már kis mennyiségben is kihat a biztonságos járművezetésre. Hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, megnő a reakcióidő, ezért aki ittas állapotban vezet, nemcsak a saját, de mások testi épségét is veszélynek teszi ki. Kérjük, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt!

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek elkerüléséért maguk a közlekedők tehetnek a legtöbbet. Fontos, hogy szabálykövetően, türelmesen és toleránsan közlekedjenek! Előzzük meg a tragédiákat,

...hogy mindenki hazaérjen!

Ezek is érdekelhetik