hamar kiderült a sorsa

2019.07.11. 11:17

Egyszer csak eltűnt az autóban hagyott bankkártya

Egy fiatal fiú munkahelyén eltulajdonított egy bankkártyát, majd több helyen is fizetett vele – olvasható a police.hu-n. A debreceni rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki.

Fotó: police.hu

Egy férfi tett feljelentést a rendőrségen július 3-án arról, hogy a bankkártyáját elhagyta, azonban észrevette, hogy azóta több, 5.000 forint alatti fizetés is történt vele – derül ki a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság híradásából. A rendőrök azonnal az ügy felderítésébe kezdtek, adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelyek eredményeként látókörükbe került egy 17 éves fiatal fiú, akit összefüggésbe lehetett hozni a bűncselekmények elkövetésével. A nyomozás adatai szerint a sértett egy debreceni autómosóban hagyta a gépkocsiját, és az ott dolgozó fiatal a jármű takarítása közben figyelmes lett az utastérben hagyott bankkártyára. A fiú eltulajdonította a kártyát, majd több benzinkúton, valamint bevásárlóközpontban is fizetett vele. Minden fizetésénél odafigyelt arra, hogy az összeg ne haladja meg az 5.000 forintot, így több mint 30.000 forinttal károsította meg a sértettet, áll a rendőrségi tájékoztatásban.

Mint írják, a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalt, aki beismerős vallomást tett. A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában