Évértékelő

2019.06.25. 13:03

Sok dolguk akadt tavaly a hivatásos tűzoltóknak

Gyakran adnak téves jelzést a beépített füstérzékelő berendezések.

Fotó: Kiss Annamarie

Tavaly összesen 2363 tűzeseteknél és műszaki mentésnél dolgoztak a debreceni hivatásos tűzoltók – derül ki a szervezet tavalyi tevékenységéről szóló beszámolóból, amelyről csütörtökön tárgyal a debreceni önkormányzat közgyűlése.

Sokszor téves a riasztás

Az anyag szerint a lánglovagok a múlt esztendőben tűz­esetekhez 1182-szer vonultak, melyekből 505 eset igényelt beavatkozást. 532-szer téves volt a jelzés, melyek túlnyomó többsége a beépített automata tűzjelző berendezésektől származott. 23-szor kaptak szándékos megtévesztő hívást. Műszaki mentéshez 1181 alkalommal volt riasztás, melyekből 952 igényelt beavatkozást.

A megelőzés fontossága

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság iránymutatása alapján nagy hangsúlyt fektettek a megelőzésre, így a „Ne gyújtsa, gyűjtse!” kampányban 18 füstérzékelőt adtak át. A programot négy lakossági fórum, húsz iskolai előadás és három egyéb rendezvény révén ismertették.

A Debreceni Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság beszámolójából azt is meg lehet tudni, hogy 2018-as tevékenységeik közül kiemelkedik a BMW, az FAG, a Krones, a Thyssen­Krupp üzemek építésével, bővítésével kapcsolatos egyeztetési folyamat.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában