évértékelő

2019.05.24. 12:20

Korrektség és tisztesség

Szabolcs után a megyénkbeli polgárőrök adták a legtöbb szolgálatot az országban.

– A pozitív visszajelzések és a statisztikai adatok alapján kijelenthetjük, hogy feladatainkat sikerült magas színvonalon végezni, a magunk elé tűzött célokat elérni, rendben, fegyelmezetten, egységesen dolgozni, jelentősen hozzájárulva ezzel Hajdú-Bihar megye közbiztonságának javításához, a bűnözés megelőzéséhez, visszaszorításához – foglalta össze a megyei polgárőrszervezet 2018. évi munkáját Boros Viktor, a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség elnöke a napokban a Megyeházán megtartott megyei küldöttgyűlésen.

Határvédelmi tagozat

Boros Viktor hangsúlyozta, hogy a polgárőrség kedvező helyzetben van, mert a polgárőr név megbízható, korrekt, tisztességes partnerséget jelent. A kormány stratégiai partnernek tekinti őket, kiváló az együttműködésük a rendőrséggel.

2018-ban a megye 78 polgárőr egyesületének 3 ezer 800 fős tagsága összesen 891 ezer 817 órát töltött szolgálatban, ebből 826 ezer 622 órát önállóan. A közlekedésbiztonság terén segítették a tanévkezdést, részt vettek a halottak napi szolgálatban, továbbá számos esetben intézkedtek, és 59 eltűnt személy felkutatásában is segédkeztek.

Boros Viktor beszélt a migrációs helyzetről is, amely nem olyan feszült, mint a dél-keleti határszakasz, de a megyében is jelentkezik a román határ mentén. Tavaly megszervezték a a megye Határvédelmi Polgárőr Tagozatát, amelyben 8 egyesület 97 tagja vesz részt. 2018-ban közel 10 ezer óra szolgálatot adtak a határ mentén.

A küldöttgyűlés végén Tóth Attila, a megyei polgárőrszervezet tavaly leköszönt elnöke felajánlotta, hogy a nyáron egy polgárőrt és családját vendégül lát néhány napra a Balatonon.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában