Időjárás

2024.05.20. 08:16

Jön az ítéletidő, csak óráink vannak hátra?

Haon.hu

Hajdú-Biharban is leszakadhat az ég

Forrás: illusztráció / MW-archív

A gyakran megnövekvő gomolyokból többfelé alakul ki zápor, zivatar - nagyobb számban a délutáni órákban. Jégeső és felhőszakadás is előfordulhat, viharos széllel. Nyárias meleg lesz 25 fok körüli maximumokkal – olvasható a Köpönyeg.hu hétfői országos előrejelzésében.

Debrecenben és környékén is 25 fok lesz a legmelegebb órákban.

Jégeső is pusztíthat

A HungaroMet hétfő éjfélig tartó figyelmeztető előrejelzése szerint délelőtt helyenként, déltől, estig többfelé fordulhatnak elő zivatarok az országban, valamivel nagyobb valószínűséggel a délutáni, esti órákban az Északi-középhegység térségében, a középső országrészben, illetve Észak-Alföld térségében.

Helyenként intenzívebb zivatarok is kialakulhatnak jégeső (2 cm körüli vagy alatti átmérővel), viharos széllökés (60-90 km/h), illetve felhőszakadás (~25-30 mm, hegyvidéken elsősorban az Északi-középhegységben lokálisan > 30 mm) kíséretében.

Estétől, késő estétől kevesebb helyen, de tovább folytatódik a zivatartevékenység.

A déli, délutáni órákban egy-egy heves zivatarra (> 2 cm jégátmérő, > 90 km/h széllökés, > 30 mm lokális csapadék) is van esély a középső országrészben.

A meteorológusok az egész ország, így Hajdú-Bihar területére is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatarveszély miatt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában