Dolgozók és munkagépek készenlétben

2022.01.18. 21:49

A tél keményebbik arcára is felkészültek Derecskén

A téli időszakban számos a Derecskei Városgazdálkodási Nonprofit Kft. számos munkatársa, kettő hótoló gép, továbbá egy tolólappal és síkosságmentesítő anyag szórására alkalmas műtrágyaszóróval felszerelt kistraktor van készenlétben, áll a város hivatalos Facebook-oldalán megjelent közleményben.

 

A keddi bejegyzés szerint a hóesést, ónos esőt követően a cég dolgozói a lehető legrövidebb időn belül munkába állnak, és elvégzik a síktalanítási munkálatokat. Feladatuk az önkormányzat kezelésében lévő utak, önkormányzati, illetve városgazdálkodás-tulajdonú ingatlanok előtti járdaszakaszok, valamint a belterületi kerékpárút síktalanítása.

 

Az önkormányzati kezelésű bel- és külterületi utak esetében a hótoló gépek elindítására a kiadós mennyiségű (10 cm-t meghaladó) hó esetén van lehetőség.

 

Az éppen aktuális síktalanítási teendőket folyamatosan végzik, egyúttal a területek méretére kérik a lakosság türelmét. Emellett mindenkit arra kérnek, hogy a balesetek elkerülése érdekében óvatosan, a látási és közúti viszonyoknak megfelelően közlekedjen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!