Időjárás

2021.05.17. 15:54

Zivatarveszély miatt adtak ki figyelmeztetést Hajdú-Bihar megyére

Legyen kéznél esernyő, ha épp elindul valahová.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést adott ki Hajdú-Bihar megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a várható zivatarok miatt. Mint arra a szolgálat hivatalos honlapja felhívja a figyelmet, elsődleges veszélyt a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Kedd éjfélig tartó előrejelzésükben azt írják, vékonyodni kezd a felhőzet nyugat felől, a dunántúli csapadék is kelet, délkelet felé tolódik. A Dunától keletre az eső mellett záporok, zivatarok alakulnak ki. Este erősen felhős vagy borult idő várható az ország nagyobbik részén. Hozzávetőleg a Salgótarján-Békéscsaba vonaltól északkeletre folytatódik a csapadékhullás. Gyengébben felhős, derült tájak az ország nyugati, délnyugati harmadában valószínűek, ott helyenként pára, köd is képződik.

Kedden továbbra is északkeleten lesz felhős, esős az idő, másutt a felhőátvonulások mellett több órára kisüt a nap. Nyugaton délutántól gomolyfelhők is képződnek, amelyekből szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat. Estétől ismét felhősödés kezdődik délnyugat felől. Az északnyugati, nyugati szél megerősödik, többfelé lehetnek viharos erejű széllökések, de összességében a hegyvidéki tájakon lehet a legerősebb a szél. A legalacsonyabb nappali hőmérséklet 4 és 12 fok között várható, a derült, kevésbé szeles nyugati, délnyugati tájakon lesz a leghűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 17 és 22 fok között alakul, de az északkeleti tartósan csapadékos tájakon ennél hűvösebb is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!