Szavazásértékelés

2021.02.15. 11:00

Jó nekünk most a négy fal között

Olvasóink egyötöde örül a télnek, a többiek köszönik, inkább nem kérnek belőle.

20210212 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Hideg időjárás riport.

Fotó: illusztráció / MW-archív

Kedvezett a napokban uralkodó időjárás a járványügyi korlátozásoknak, múlt szerdától ugyanis a legtöbben úgy vannak vele, csak akkor mozdulnak ki a négy fal közül, ha nagyon muszáj. Bár a lassan szokatlannak tűnő kemény mínuszok verőfényes napsütéssel párosultak, a levegő meglehetősen csípőssé vált, főként a reggeli és késő délutáni órákban. A meteorológusok által ígért hidegbetörés tehát hírnevéhez méltón érte el hazánkat, hatására Debrecenben még a Békás-tó vize is befagyott.

A Hajdú Online legutóbbi szavazásán arról kérdezte az olvasókat, hogyan vészelték/vészelik át az extrém hideget. Kis híján 700 voks futott be szerkesztőségünkbe, amelyek arról árulkodnak, hogy a többség a négy fal között tölti a fagyos időszakot, és csakis akkor teszi ki a lábát, ha rákényszerül. Az olvasók 6 százaléka arról adott számot, hogy forró itallal és levessel veszi fel a kesztyűt a zimankó ellen, 8 százalékuk pedig kényszerhelyzetben van, mivel a szabadban dolgozik. Az utóbbi tábornak nem maradt más választása, mint előszedni a szekrényből az összes vastag ruházatot. A résztvevők 19 százalékának azonban egyáltalán nem nyűg a régi teleket idéző időjárás, mi több, remélik további havazások elé nézünk, és újra elővehetik a szánkót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!