Debreceni Egyetem

2023.11.11. 09:43

Szakemberek és hallgatók találtak egymásra a debreceni gépészeti napokon

A kétnapos rendezvényen a BMW-gyár laborvezetője is előadott.

Haon.hu

Forrás: unideb.hu

Több mint 200 gyakorló szakember és több mint ezer mérnökhallgató vett részt a Debreceni Egyetem Műszaki Karán csütörtökön kezdődött, 9. Gépészeti Szakmai Napokon. Az ennek keretében tartott konferencián a gépészmérnöki szakma legújabb eredményeit mutatják be, a kapcsolódó kiállításon és állásbörzén pedig 27 vállalat kínált egyebek mellett gyakornoki és munkalehetőségeket, írta a hirek.unideb.hu.

A Debreceni Egyetem Műszaki Kar (DE MK) Gépészmérnöki Tanszéke által szervezett angol nyelvű 9. Nemzetközi Gépészmérnöki Tudományos Konferenciára (ISCAME) 12 országból – Európából és Afrikából – több mint kétszázan regisztráltak. Csütörtökön és pénteken 14 szekcióban 110 előadás hangzott el. A résztvevők olyan témákkal foglalkoztak, mint például az anyagtudomány, az alkalmazott és elméleti mechanika, a gép- és terméktervezés, a mérnöki optimalizálás, a karbantartás és állapotfelügyelet, a gyártástudomány, az áramlástan, az anyagmozgatás, a logisztika, valamint az ipari folyamatok. Az egyik fő téma a mesterséges intelligencia alkalmazása a gépészetben.

Állásajánlatok, gyakorlati helyek

A programon az összes meghatározó magyar felsőoktatási intézmény képviseltette magát, ahol gépészmérnöki képzés folyik.

Plenáris előadást tart többek között a BMW-gyár laborvezetője, valamint a Matlab szoftverfejlesztője, a Mathworks is. 

A Gépészeti Szakkiállítás és Állásbörze rekordszámú, 27 cég részvételével zajlott.

Kocsis Imre tudományos dékánhelyettes elmondta, komoly építkezés zajlik a karon, számos korszerű laboratóriumot alakítanak ki, melyeket a vállalatok által biztosított speciális berendezésekkel szerelnek fel. Épül a Járműlabor is az egyetemi ipari parkban, amelyet elsősorban az elektromos és az önvezető autók fejlesztéséhez használható eszközökkel látnak el.

A Gépészeti Szakkiállításon és Állásbörzén részt vevő vállalkozások az állásajánlatok mellett gyakornoki, szakmai gyakorlati helyeket, illetve szakdolgozati és diplomamunka-témákat is kínáltak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában