Közbeszerzés

2023.09.17. 12:23

Kevesebbe kerül a debreceni intézmény eszközbeszerzése

Az egyik termék esetében a tervezettnél csak kisebbet tudnak vásárolni.

Haon.hu

Két éve a köztársasági elnök is ellátogatott a Süveg utcai intézménybe

Forrás: Napló-archív

Némileg olcsóbban jön ki a debreceni önkormányzat a VSZSZ Süveg utcai telephelyének eszközbeszerzéséből – derült ki a Közbeszerzési Értesítő szeptember 13-i számából. Idén egy nagyobb vásárlás keretében a Süveg utcai intézmény kültéri eszközeire is ajánlatokat kért az önkormányzat. 

Egy szalonnasütő, 4 darab függő napernyő, 6 darab szalonnasütő ülőke, 32 darab műanyag szék és 4 darab kerti asztal szerepelt a felsorolásban. A nyertes egy győri cég lett, azzal március 29-én kötöttek szerződést, melyet augusztus 28-án módosítottak.

Megszűnt a gyártása

Az ok helyettesítő műszaki tartalmú termék alkalmazása. Mint kifejtik, a nyertes 136 centiméter átmérőjű és 53 centiméter magas szalonnasütőt ajánlott, melynek gyártását az érintett társaság 4-6 hét szállítási időtartamra vállalta. Az adásvételi szerződés megkötését követően a győri vállalkozás megrendelte a terméket, azonban a gyártó arról tájékoztatta, hogy a fenti eszköz gyártása és forgalmazása megszűnt. 

A győri cég további két gyártónál próbált 136x53 centiméter nagyságú szalonnasütőt rendelni, de ők is arról tájékoztatták, hogy az már nem elérhető a piacon, helyette 120x52 centiméteres termék gyártását vállalják.

Ennek ára néhány ezer forinttal alacsonyabb, így a szerződés szerinti eredeti ellenszolgáltatás nettó 2 millió 39 ezer forintos összege  nettó 2 millió 31 ezer forintra módosult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában