Közbeszerzés

2023.07.09. 10:36

Helyi cég építi fel a Debreceni Egyetem jármű laborját

Eredményesen zárult a Debreceni Egyetem jármű laborjának kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárás. A nyertes egy helyi vállalkozás lett, amely mintegy nettó 3 milliárd forintért építi fel az új létesítményt – tájékoztatott a Közbeszerzési Értesítő június 29-i száma.

A felhívás szerint a Debreceni Egyetem célul tűzte ki az UD Tudományos, Technológiai és Ipari Parkjának területén, a járműtechnikai képzés fejlesztéséhez a Műszaki Kar számára egy új, többfunkciós Járműlabor épületének létrehozását. Az elérendő cél az, hogy kialakítsanak az egyetem dolgozói és hallgatói számára egy olyan modern, komfortos és jól felszerelt létesítményt, mely képes kiszolgálni mind az elméleti, mind az egyes műszaki mérnöki képzések gyakorlati oktatásainak eltérő jellegű igényeit közel 2 ezer 700 négyzetméternyi hasznos alapterületen.

Az épületben járműlaborok, mechatronika- és robotikaképzésre hivatott labortermek, gépjármű szerelőműhelyek (összesen három darab), illetve kisebb létszámú kurzusok megtartására alkalmas tantermek kapnak helyet. Az építésre kijelölt területen üzemanyag tárolásra alkalmas tartályokat (CNG, benzin), valamint tesztpályát is kialakítanak.

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában