Közbeszerzés

2023.07.31. 16:08

Az útfelújításhoz először talajjavítást kellett végezni Berettyóújfaluban

Haon.hu

Nettó 104 millió 988 ezerről 120 millió 532 ezer forintra nőtt a berettyóújfalui önkormányzat beruházásában végzett külterületi út burkolatfelújítása – áll a július 26-ai Közbeszerzési Értesítőben. Mint írják, az egyik meglévő külterületi, 3,5 méter széles mezőgazdasági út aszfalt burkolattal történő felújítását kell elvégezni 1288 méter hosszban mindkét oldalon a burkolatszélek helyreállításával. Az útszakasz két oldalán a padkát rendezni kell 1,25-1,25 méter szélességben, ahogyan a meglévő árkokat is.

A munkát egy helyi cég végzi, mely jelezte, hogy a kivitelezés megkezdését követően az altalaj réteghez érve nedves szerkezethez ért, melyen tömörítést próbált végezni, de a nagyfokú víztartalom miatt ez nem járt sikerrel. Ezért az altalajon teherbíró vizsgálatokat végzett; egy részen mérhetetlen, másik részén pedig alig mérhető teherbírás. Így – pótmunkaként – az altalaj javítására van szükség. A teljes pályaszerkezet cseréje miatt jelentkező elmaradó munkák ellenértékét – 1 millió 998 ezer forintot – a megrendelt pótmunka ellenértékéből levonták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában