Közbeszerzés

2023.06.14. 12:26

Több mint 7,5 milliárd forintért újítják fel a Debreceni Egyetem épületét

Hatalmas, komplex épületet kell modernizálni.

Modernizálják az épületet és a berendezést is

Forrás: Illusztráció: MW-Archív

Több mint hét és fél milliárd forintért újítja fel egy hajdúböszörményi cég a Debreceni Egyetem természettudományi épületét – áll a június 14-ei Közbeszerzési Értesítőben.

Mint írják, az Egyetem tér 1. szám alatti kémia épület a természettudományi képzés központi oktatóépületének tekinthető, ennek okán az épületben számos funkció megtalálható; különböző tanszékek, az elméleti oktatáshoz kapcsolódó szemináriumi és előadó termek, a gyakorlati oktatáshoz kapcsolódó laborok, illetve egyéb hallgatói terek, kiszolgáló helyiségek. 

Az épület belső felújítása 7 szakaszban történik. Megújul az épület gépészeti rendszere, mely többek között a fűtési, hűtési, szellőzési, vízellátási és csatornarendszert érinti. Erős- és gyengeáramú rendszerek esetében új vezetékhálózatot alakítanak ki, ezenfelül megvalósul az épület tűzjelzőhálózat cseréje.

 Megújul az épület központi részén (B szárny) található három darab nagyelőadó. A laborokban, közlekedőkön burkolatcserék történnek. Cserélik a régi típusú vegyifülkéket és munkaasztalokat is.

A felhívásra több ajánlat érkezett, köztük budapesti és debreceni cégektől, illetve egy felcsúti vállalkozástól. A nyertes, hajdúböszörményi székhelyű Tömb 2002 Kft-vel május 30-án kötöttek szerződést nettó 7 milliárd 651 millió 643 ezer forint értékben.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában