Közbeszerzés

2023.04.15. 14:01

Felújítják a csatornarendszert Sárrétudvariban

Burkolatot kapnak a csatornamedrek

Forrás: Illusztráció: MW-Archív

Mintegy 100 millió forintért végezheti egy hajdúhadházi vállalkozás Sárrétudvariban a csapadékvíz csatorna felújítását, rekonstrukcióját összesen 3 ezer 413 méter hosszan; az erről szóló közlés a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. Aszerint a Petőfi S. utca, Szabadság út, Feszty Árpád utca (Jókai u. – Petőfi utca közötti szakasz), Ady Endre utca, Zrínyi Miklós utca (Feszty u. – József A. utca közötti szakasz), valamint az Erzsébet utca 14-32 szám közötti szakasz vízelvezető rendszerének rekonstrukciója valósul meg.

E területeken nyílt földmedrű vízelvezető csatorna található (kisebb zárt szakaszokkal), ami nem látja el a funkcióját. Több helyen is összetörtek az átereszek, a megfelelő esés sem biztosított, a földmeder profilja tönkrement. Ezért a teljes csatornaszakasz rekonstrukcióját kell elvégezni; a meglévő csatornaszakaszokat TB mederburkoló elemmel leburkolni, illetve az átereszeket, támfalakat átépíteni.

 A 7 tervezett csatorna esését is korrigálni kell, így megoldható a környező ingatlanok védelme, biztosítva lesz a megfelelő vízelvezetés. Az út mentén az aszfaltburkolat helyreállítása szükésges az érintett kapubejáróknál, út alatti átvezetéseknél.

A munkalehetőségre tízen pályáztak, a nyertes céggel március 20-án kötött szerződést nettó 100 millió 778 ezer 953 forint értékben a beruházó települési önkormányzat.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában