A gyors és könnyű ügyintézésért

2022.05.25. 14:50

Banki dolgozóknak tartott agrárkurzust a Debreceni Egyetem

Forrás: Czinege Melinda

Lezárult a Debreceni Egyetemen a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, valamint az Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság oktatóinak részvételével tartott, négy régió banki szakembereinek szóló képzés.

Az elmúlt egy hónapban megvalósult gyakorlatorientált kurzus célja az, hogy az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. azon szakembereinek mindennapi munkáját támogassák naprakész agrárszakmai tudással, akik mezőgazdasági vállalkozások finanszírozásával foglalkoznak.

Dr. Harsányi Endre
Forrás: Czinege Melinda

– Az egyetem meghatározó szerepet tölt be az agrár közép- és felsőfokú képzésben. A rövid ciklusú képzések ugyanolyan fontosak számunkra, mint a nappali képzések. A tanfolyamon 80 szakember vett részt, akik növénytermesztési, kertészeti, élelmiszer-termesztési, állattenyésztési ismereteiket bővíthették – számolt be az oktatási programról dr. Harsányi Endre, a Debreceni Egyetem agrár- és élelmiszertudomány fejlesztéséért felelős ágazatfejlesztési rektorhelyettese.

Dr. Harsányi Endre (balról) és dr. Stündl László
Forrás: Czinege Melinda

A Debreceni Egyetem egyik fő stratégiai iránya a mezőgazdaság és az élelmiszeripar. A Tisza és vízgyűjtő területe agrárterületként funkcionál, nagyon sok ágazatnak található itt termelési övezete. – Az egyetem nem csak alapkutatást és oktatási tevékenységet végez, hiszen emellett fontosnak tartjuk, hogy a vállalkozásoknak közvetlenül felhasználható ismereteket szolgáltassunk. A mezőgazdaság megfelelő működéséhez folyamatosan szükséges a finanszírozás, illetve a tudás megújítása. A hazai agrárium egyetlen szereplője sem akkora, hogy saját kutató- és oktatórendszert tudjon kialakítani, valamint működtetni. Ezeknek a vállalkozásoknak szeretnénk hasznos tudást biztosítani különböző időtartamú, intenzív kurzusok formájában – fejtette ki dr. Stündl László, a DE MÉK dékánja.

Simon Attila
Forrás: Czinege Melinda

– A gazdaság rohamosan fejlődik, ezért az ágazat nem nélkülözheti olyan felkészült pénzügyi szakemberek munkáját, akik segítségével a hosszúra nyúlt ügyintézés felgyorsul és könnyebben értelmezhetővé válik – fogalmazott Simon Attila, az MKB Bank Nyrt. Agrár és Élelmiszeripari Üzletág vezetője, agrárszakértő. 

Panyiczki-Berényi Viktória

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában