hirdetés

2021.06.30. 20:12

Miért jó bármixernek lenni?

A bárszakma nem új keletű dolog, több száz évvel ezelőtti gyökerekből fakad. Ha belegondolunk, a vendéglátás művészete az emberi lét kezdetéig nyúlik vissza. Italokat készítünk a családnak, barátoknak, ismerősöknek, és akár még a háziállatainknak is. 

Fotó: Bestmixer-archív

Ha bármixer leszel, és igazán jó bármixer, amit egy jó iskolában, a mixer tanfolyamon tanultál akkor nagyjából garantált, hogy egy életre szóló hivatást választottál. A technológiai fejlődés sem állhat soha a mixerek útjába. Születnek mindig új technológiák és tendenciák ebben a szakmában, amelyek megváltoztathatják az italokat, vagy a fogyasztási szokásokat, de mindezt mindig is az italokat készítő és felszolgáló mixerek teszik különlegessé.

Természetesen ez személyiségtől és képességektől is függ, de ha érdeklődsz a mixer szakma iránt, akkor most megmutatjuk Neked a bármixer szakma 6 legfontosabb előnyét.

1. Egyszerre dolgozol és gyakorolsz!

Ha nem az a célod, hogy legyen egy átlagos, 8-17 óráig tartó, íróasztalnál ülős unalmas munkád, akkor jó helyen jársz! A mixerek több műszakos munkarendben is dolgozhatnak – legtöbbször esténként – és egészen biztos, hogy nem kell leülniük! Bizonyos tanulmányok azt mutatják, hogy a napi 8 órás ülés, ártalmas az egészségre. Nos, a napi 8 óra állás sem a legjobb, de pozitív, hogy a napi minimum 30 perces testmozgásod edzés nélkül is biztosan meglesz! Azért ez is fontos, nem igaz?

2. Rengeteg különböző emberrel találkozhatsz!

Egy bár nem tesz különbséget, egy olyan hely, ahol bárkit szívesen látnak, bárki beléphet az ajtón, fajtól, etnikumtól, vallástól, nemtől és kortól (18 év felett!) függetlenül. A beszélgetések és az emberek, akikkel találkozol, napról napra, sőt óráról órára változnak. Ha megkérdezünk egy mixert, hogy mi a legjobb emléke a pultban töltött időszakról, a többségük azokra az ismeretségekre, barátságokra gondolnak, amik nem születtek volna meg, ha nem bármixerek. Ez pedig remek érzés, ismernek, kedvelnek, rád köszönnek az utcán, visszajárnak hozzád!

3. Boldogság!

Könnyedén feldobhatod valaki napját egy isteni koktéllal, néhány kedves szóval. Ha valaki bemegy egy bárba, lássuk be, jól érzi magát. Akár jó, akár rossz hangulatban érkeznek, tudjuk hogy távozáskor fülig ér majd a szájuk, és Te részese lehetsz ennek. Egy pár kedves szóval, mosollyal és egy finom itallal, a legpocsékabb napján is felvidíthatod a vendéget, hálás lesz érte.

4. Varázsló leszel a vendég szemében!

Ha kreatív vagy, meg fogod tapasztalni, azt a hihetetlen érzést, amikor valami szépet alkotsz valakinek. A koktélok készítése önmagában is művészet, de amikor a vendég végig csodálja az elkészítését, és szinte félti elfogyasztani, mert annyira tetszik neki, na az felbecsülhetetlen érzés lesz! Mindig új dolgokat találhatsz ki, és emberek százai lesznek csodálói a művészetednek.

5. Minden nap fizetésnap!

Igen, természetesen van egy havibéred, amit mindig megkapsz, de ha mixerként dolgozol, és odafigyelsz a vendégeidre, akkor a borravalóval busásan jutalmazzák majd a fáradozásaidat. Ez egy érdekes összefüggés, hiszen minél nagyobb erőfeszítést teszel a vendégekért, és tapasztalt vagy a kiszolgálásukban, annál jobban tudod növelni a bevételeidet.

6. Karrierlehetőség!

Mixernek lenni nagy karrierlehetőséged ad számodra. Gondoltál már arra, hogy esetleg saját bárral rendelkezel? Erre is adódhat lehetőség, vagy akár üzletvezetővé válhatsz, vagy akár egy elégedett főnök Neked is átadhatja a stafétabotot. De ha már úgy érzed, kilépnél inkább a pult mögül, számos olyan tapasztalatot gyűjtöttél emberismeretből, csapatmunkából, kommunikációból, amit minden munkaadó keres, sőt továbbadhatod a tudást!

JELENTKEZÉS A TANFOLYAMRA!

 

Most arra gondolsz, hogy itt a lehetőség, hogy változtass, hogy kalandot és lehetőséget vigyél az életedbe a munkád által? Akkor jó helyen jársz! Jelentkezz a debreceni mixer tanfolyamra, és váltsd valóra a vágyaidat! Találkozzunk a bárpultban! Jelentkezz most!

Debreceni iskolánkat megtalálod a Halköz üzletházban a Simonffy u 4.szám alatt.

Regionális irodáink címét az alábbi térképen találod meg.

Tanfolyamok

  • Mixer tanfolyam
  • Barista tanfolyam
  • Pincér tanfolyam
  • Külföldi munka

  • Óceánjáró hajós munkák
  • Folyami hajós munkák
  • Angliai/londoni munkák
  • Ciprusi munkák
  • Információk

  • Kapcsolat
  • Hírek
  • Sikersztorik
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • 1055 Budapest, Nagy Ignác u. 19/A.

    [email protected]

    +36 20 612 1000 | 06 1 215 0574

    Adószám: 23797819-2-41

    Cégjegyzékszám: 01-09-978343

    Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/004199

    (PR cikk)

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában