zöld közlekedés

2020.11.06. 09:23

Új villámtöltőt üzemeltek be Nádudvaron, bárki használhatja

Egy cég saját programjának köszönhetően Nádudvar is felkerül a villanyautós térképekre.

Fotó: Polyduct-archív

A társaság új beruházásainak tervezésekor kiemelt szempont a modern technikai megoldások alkalmazása, a környezet védelme, a megújuló energiaforrások használata. Ezért vágtak bele 2019 nyarán a Polyduct Zrt.-nél a saját elektrifikációs programjukba.

Mindkét telephelyünkön jelenlegi elektromosenergia-felhasználásukat fotovoltaikus energiatermeléssel kezdték el csökkenteni, majd a hagyományos hajtású gépjárművek cseréjének elindításával károsanyag-kibocsájtásuk csökkentésében szeretnének eredményéket elérni. Nyilván mindezt úgy, hogy a napkollektoraik által termelt saját áramot tankoljanak az autóikba.

A program keretében a napokban adták át a társaság nádudvari székhelyének parkolójában az elektromos gépjárművek töltésére szolgáló 50 kW teljesítményű villámtöltőt, amelyet bárki használhat egy mobilapplikáción keresztül, illetve további 4-4 darab 22 kilowatt maximális töltési teljesítményű gyorstöltőt helyeztek üzembe a telephelyen belső használatra.

Fotó: Polyduct-archív

2020 végére mintegy 150 millió forintos beruházási összértékkel az éves elektromosenergia-felhasználásukat 20 százalékkal tudják csökkenteni és hét darab, tiszta elektromos vagy hibrid hajtású vállalati gépjárművel fognak rendelkezni – tájékoztatta a Naplót Egri Tibor vezérigazgató.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában