segítségnyújtás az iparnak

2020.01.23. 15:36

Stratégiai együttműködés

Szakmai együttműködési megállapodást írt alá Schaeffler-FAG Magyarország Ipari Kft. és a debreceni Atommagkutató Intézet (Atomki) csütörtök délután.

Fotó: Matey István

Fotó: Matey István

A stratégiai megállapodás lényege az ipari termelésben felmerülő technológia feladatok megoldásában való segítségnyújtás a tudományos kutatás eszközeivel és módszereivel olyan esetekben, amely a cég kompetenciáin kívül esik.

Dombrádi Zsolt, az Atomki igazgatója köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, a sajtóban szinte csak arról lehetett eddig hallani, hiába telepednek be a nyugati cégek hazánkba, a kutatást az anyaintézetekhez viszik.

– A mostani szerződés viszont arra remek példa, amikor az idetelepülő high-tech cégek megtalálják a helyi műszaki és tudományos központokat, amelyekkel együtt tudnának működni – emelte ki a szakember.

Folyamatosan fejleszteni

Az aláírási ceremónia előtt Szabó Péter, az FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezető igazgatója elárulta, a csütörtöki egyezség komoly lépés annak érdekében, hogy a vállalat megőrizhesse vezető pozícióját a csapágygyártásban.

– Folyamatosan fejleszteni kell a termékeink minőségét és a gyártási folyamatokat. Az autóipari elvárások is állandóan növekszenek, amihez nekünk igazodni kell, és emiatt olyan kutatásokat kell végeznünk, amelyekre az elmúlt évtizedek során nem volt példa. Fontos volt számunkra, hogy helyben találjunk egy olyan partnert, akinek megvan a megfelelő szaktudása és műszaki felszereltsége ahhoz, hogy közösen tudjunk dolgozni, ezáltal növelve a termékeink minőségét és a munkavállalóink tudását is. Biztos vagyok abban, hogy mindkét fél számára kölcsönösen előnyös lesz az együttműködés – jelentette ki Szabó Péter.

Fotó: Matey István

Csattanós válasz

Barcsa Lajos alpolgármester Dombrádi Zsolt gondolatmenetéhez csatlakozott mondván, sokszor éri az a vád a városvezetést, hogy Debrecenben csak összeszerelő üzemek létesülnek.

– A mai megállapodás is csattanós válasz ezekre a kijelentésekre. A cívisvárosban már régóta tudásalapú gazdaságot építünk, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy Debrecen egyik legnagyobb termelővállalata megállapodást köt a város egyik büszkeségével annak érdekében, hogy közös kutatást végezzenek és választ keressenek a 21. század kihívásaira.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában