Megvolt a projektnyitó

2019.05.15. 18:17

Új logisztikai központot építenek Ebesen

Az épület a már meglévő debrecenit is tehermentesíti majd.

Fotó: Matey István

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány országos logisztikai központként szolgáló, ezer négyzetméter alapterületű raktárt alakít ki Ebesen – szerdán ez alkalomból tartottak projektnyitó rendezvényt.

Mérföldkő

A 650 millió forint támogatással megvalósuló központ – amellett, hogy a már meglévő debrecenit tehermentesíti majd – meggyorsítja az adományok átadását és átvételét. Köszöntőbeszédében Oláh István kuratóriumi elnök mérföldkőnek nevezte az eseményt.

 

– Ez az épület teljes mértékben megfelel majd a 21. század követelményeinek. Még emlékszem arra, amikor 2006-ban elindult az alapítvány, a tiszántúli egyházkerület biztosított számunkra egy irodát 30 négyzetméteren, mellette feleakkora raktárhelyiséggel – emlékezett vissza a lelkipásztor.

Az ingatlanfejlesztéseken túl az alapítvány felszerelések, eszközök, gépek beszerzését is tervezi, emellett két személyszállításra és két adományszállításra alkalmas gépjárművel is bővül a flottája.

Felbecsülhetetlen

Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár szerint a karitatív szervezetek munkája felbecsülhetetlen értékű.

– A karitatív szervezetek szerepe rendkívül jelentősnek mondható, hiszen részt vesznek a rászorulók ellátásában, a szociális gondoskodás legkülönbözőbb területein, kiegészítve az állami szolgáltatásokat. Az alapítvány munkája a Kárpát-medencei segélyezési és fejlesztési feladatok ellátásában felbecsülhetetlen értékű, és a szervezet tapasztalatai, sokrétű tevékenységei garantálják a közös célok sikeres megvalósítását.

A beszédek után – az időjárásra tekintettel – képletesen elhelyezték a földbe a raktár időkapszuláját, melybe többek között a jelenlévők által aláírt emléklap is belekerült.

MSZ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában