Fotókkal, videóval

2024.04.23. 14:38

A 90 éves, debreceni Erzsike néni egyedül járt boltba és postára, kedvenc étele pedig a rakott krumpli

Nyolc unokával és tizenhárom dédunokával büszkélkedhet a 70 éve Debrecenben élő Hajdu Tiborné Erzsike néni.

Balogh Efraim

Erzsike néni jó egészségnek örvend

Forrás: Molnár Péter

Februárban töltötte be 90. életévét a már hét évtizede Debrecenben élő Hajdu Tiborné Erzsike néni. A jeles nap alkalmából április 23-án otthonában köszöntötte őt Sánta János önkormányzati képviselőjelölt és Tóth-Vanka Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

erzsike neni-idoskoszontes-debrecen-90ev
Erzsike néni nagyon sokat segített családtagjainak
Forrás: Hajdú-Bihari Napló

Erzsike néni nagyon sokat dolgozott azért, hogy segítse a családját

Erzsike néni bizony, boldog nyugdíjas életet él: nyolc unokával és tizenhárom dédunokával büszkélkedhet. Örömmel újságolta, hogy a családtagjai Budapesten és más, vidéki városokban telepedtek le, és mindenkinek sikerült saját ingatlant vásárolni. Ebben viszont Erzsike néninek is nagy szerepe volt, ugyanis 55 éves koráig nagyon sokat dolgozott azért, hogy segítse a gyermekeit. Dolgozott többek között mélyépítő vállalatnál pénztárosként körülbelül 15 esztendőn keresztül, illetve a mai nevén Debreceni Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolában takarítóként mintegy évtizedig.

Két testvérének egyike a Nyírábrányi Termelőszövetkezet irodájában vállalt munkát, 80. életévében hunyt el. A nővére komoly betegséggel küzdött, ő sajnos, az 50. évét sem érte meg. Erzsike néni első férje közgazdász diplomát szerzett, és főkönyvelőként dolgozott az egykori ÁFÉSZ-nél (Általános Fogyasztási és Értékesítési Szövetkezet). Erzsike néni másodszor is férjhez ment egy ózdi származású bányamérnökhöz, Hajdu Tiborhoz, de mindössze három évig éltek együtt párja korai halála miatt. Az ünnepeltet sajnálatos módon további tragédiák érték: egy éven belül elveszítette mindkét fiát.

Egyedül vásárol és fizeti be a postán a rezsit a 90 éves debreceni néni

Erzsike néni jó egészségnek örvend: nem engedi, hogy családtagjai vásároljanak be neki, ő maga szokott elmenni a közeli boltba. Gyakran vesz burgonyát, ugyanis kedvenc étele a rakott krumpli. Ráadásul még a postán is sorban áll, elmondása szerint mindig időben, bankkártyával szokta befizetni a számláit. Emellett vérbeli debreceninek vallhatja magát: 20 éves korában, azaz 70 esztendeje költözött a cívisvárosba, 1991 óta él jelenlegi otthonában, előtte pedig a Honvéd utcán lakott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában