Szépkorú köszöntése

2024.04.02. 12:06

Ha tehetné, még ma is dolgozna a debreceni kilencvenéves Piroska néni – fotókkal, videóval

Varga Lászlóné Piroska néni a mai napig tesz-vesz otthon a ház körül, soha nem szeretett unatkozni, és ez idős korára sem változott meg.

Nagy Emese

Varga Lászlóné Piroska néni 2024. április 2-án lett 90 éves

Forrás: Kiss Annamarie

Nagyon jó egészségnek örvend Varga Lászlóné Piroska néni, aki április 2-án töltötte be a kilencvenedik életévét. Ebből a jeles alkalomból köszöntötte őt kedden délelőtt otthonában Becsky István Gábor önkormányzati képviselő és Tóth-Vanka Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Debrecen Varga Lászlóné Piroska néni haon
Varga Lászlóné Piroska néni 2024. április 2-án lett 90 éves
Forrás:  Kiss Annamarie

Mint megtudtuk, Piroska néni Hajdúsámsonban született, nem volt egyszerű gyerekkora, egy testvére volt, aki már nem él. 

Férjemről tudni kell, eredeti szakmája hentes volt, de a téeszben is dolgozott gépkocsivezetőként, traktorosként, de sajnos, 1961-ben elment, mindösszesen 39 évet élt. Két fiunk született, akik közül már csak az egyik van közöttünk, de nagy a család, hat unokám és tíz dédunokám van

 – mondta el az ünnepelt.

Kétkezi munkát végzett Piroska néni

Piroska néni világéletében betanított munkásként tevékenykedett. – Tizenöt évet húztam le a régi kefegyárban, majd ugyanennyi időt dolgoztam a kórházban, ahol az orvosok köpenyeit vasaltam – emlékezett vissza. Hozzátette, soha nem zavarta, hogy nőként kétkezi munkát kellett végeznie, tudta jól, ahhoz, hogy előrébb tudjanak lépni az életben, bizony, dolgozni kell.

Piroska néni soha nem szerette a konfliktusokat, ezért a mai napig mindenkit úgy fogad el, amilyen. 

A munkahelyeimen is mindenkivel jóban voltam, nem kívántam a haragot senkivel, inkább engedtem a másiknak. A gyárban akadtak olyan munkások, asszonyok, akikkel barátságot is ápoltam, és talán így volt jó mindannyiunknak

 – mondta.

Varga Lászlóné Piroska néni  Becsky István Gábor haon
Varga Lászlóné Piroska nénit Becsky István Gábor önkormányzati képviselő köszöntötte
Forrás: Kiss Annamarie

Nagyon szeret Debrecenben élni

Debrecenbe azután költözött, miután a férje meghalt, tehát valamennyivel több, mint hatvan éve él a cívisvárosban. – Szeretek itt élni, a szomszédokkal is jó kapcsolatot ápolok. Van még egy kis virágoskertem, azt rendezgetem, most a liliomok már szépen virítanak – mutatta. Kiemelte, ma már jóval kevesebbet főz, mint hajdanán, hordatja az ebédet, de még mindig vannak olyan ételek, amiket szívesen elkészít, legyen az akár egy pörkölt, vagy egy finom húsleves. – Mindent megeszek, nem vagyok válogatós, az a lényeg, hogy jól el legyen készítve – fogalmazott.

Úgy tartja, a hosszú élet egyik titka az lehet, hogy olyan munkát vállaljunk, amit szeretünk csinálni, nem szabad muszájból végzeni. – A mai napig dolgoznék, ha tehetném, nekem a munka mindig is sokat jelentett, imádtam közösségben lenni, és megtapasztalni azt, hogy igenis van értelme annak, amit csinálok – összegzett az ünnepelt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában