Megéri?

2023.12.15. 13:03

Ugye, milyen jó poén a havas, fiatalító alkalmazás Facebookon? - az etikus hacker óvatosságra int

Makay József etikus hacker szerint jó mókának tűnhet a kirakós, fiatalító alkalmazás Facebookon, de egyáltalán nem veszélytelen.

Nagy Emese

Szinte minden harmadik felhasználó lecseréli a profilképét egy olyan fotóra, amit a közösségi oldalon egy játék generál

Forrás: Facebook

A Facebookon terjedő legújabb alkalmazás vírusszerűen terjed, kivétel nélkül minden korcsoport imádja – legalábbis erre következtetünk abból, hogy szinte minden harmadik felhasználó lecseréli a profilképét egy olyan fotóra, amit a közösségi oldalon egy játék generál. A témával kapcsolatban megkerestük Makay József etikus hackert, aki a Haon érdeklődésére elmondta: A kirakós, fiatalító alkalmazás ugyan „csak” a névhez és a fotókhoz kér hozzáférést, de már ennél sem tudjuk pontosan, hogy a megszerzett adatokat később mire használják fel.

Jó mókának tűnhet

Továbbá arról nem is beszélve, hogy megjelenhetnek a játék rosszindulatú másolatai is, amik jóval kiterjedtebb hozzáférést szereznek a fiókok felett. Külön problémás, hogy a felhasználók túlnyomó többsége el sem olvasta, hogy mire adott felhatalmazást az app számára és el sem tudja képzelni, mennyi mindenre lehet a Facebook-profilból tömegesen kinyert információkat felhasználni. Bár valóban jó mókának tűnik, ne csatlakozzunk minden divathoz

– fogalmazott a szakember.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában