Elindult!

2023.10.13. 16:55

„Vasárnap délután megölellek a Kékestetőn” – üzente a debreceni jótékonysági sportoló Marcinak

Nádudvari Péter legnehezebb vállalásának vágott neki péntek délután, hogy Szabó Marcinak, az agydaganattal küzdő kisfiúnak segítsen.

Nagy Emese

Nádudvari Péter a Nagytemplomtól indul

Forrás: Napló-archív

Korábban beszámoltunk róla, hogy Nádudvari Péter legnehezebb vállalásának vág neki október 13-án, ugyanis az a célja, hogy péntektől vasárnapig eljusson futva a debreceni Nagytemplomtól egészen a Kékestetőig, ami összesen 160 kilométer. Mint néhány napja megosztotta, a „hosszú hétvége” során péntek délután, este Hortobágyig körülbelül 38 kilométert teljesít majd, szombaton 69 kilométert fut le Hortobágytól Füzesabonyig, vasárnap pedig 53 kilométer következik Füzesabonytól Kékestetőig, a záró szakasz utolsó 20 kilométerében pedig több mint 900 méter szintemelkedés lesz, így az lesz a legnehezebb része a vállalásának. Az említett hortobágyi 50 kilométer és a Debrecen-Kékestető futás mellett még 190 edzéskilométert is teljesít a fiú gyógyulásáért.

Bemelegítés az indulás előtt
Forrás: Czinege Melinda

Eddig ötmillió forint gyűlt össze

A Nagytemplom elé a Haon elkísérte a jótékonysági sportolót, aki kiemelte, élete eddigi legnagyobb fizikai és mentális kihívására vállalkozik, hiszen nemcsak az izmaimnak kell erősnek lenni végig, hanem a fejben is stabilnak kell maradnia az utolsó méterig.

A futás minden részletét illetően tudatosságra van szükség, így a sebesség megválasztását és a frissítést illetően is. Most nagyon meg vagyok hatódva, egyrészt azért, mert a családom elkísért a rajthoz, másrészt pedig azért, mert végig pergett a szemem előtt a kampányom eddigi három hónapja, amely során már majdnem ötmillió forint gyűlt össze, amire a legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna. Sokaknak tartozom ezért hálával, elmondhatatlan, mekkora összefogás alakult ki a kisfiúért

– fogalmazott, Hozzátette, Marcinak azt üzeni, hogy vasárnap délután megöleli a Kékestetőn, már nagyon várja a személyes találkozást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában