Tárlat

2023.10.09. 20:37

Fotókiállítás nyílt a Nagyerdő csodáiból - fotókkal

Panyiczki-Berényi Viktória

Forrás: Czinege Melinda

Immár negyedik alkalommal ünnepeljük egy héten át az ország legszebb erdejét, a debreceni Nagyerdőt. Ebből az alkalomból nyílt kiállítás hétfőn az Új Városháza Galériájában a Debreceni Fotóklub és a Természettár közreműködésével.

– A debreceniek mindig is tudták, hogy a Nagyerdő a legszebb erdő hazánkban. Erről most már papírunk is van, hiszen elnyertük a Magyarország legszebb erdeje címet. Ez közösségi aktivitás nélkül nem jöhetett volna létre - köszöntötte a kiállítás megnyitóján megjelenteket Balázs Ákos alpolgármester. Hozzátette, a hétköznapokban nem is történhetne jobb dolog az emberrel, minthogy kimegy a Nagyerdőbe sportolni, olvasni vagy kikapcsolódni.

– Egyfajta tanóra is nekünk ez a kiállítás, hiszen a fotósok mindig új megközelítésben tudják bemutatni a Nagyerdőt. Azért is szeretem nézni az itt kiállított a képeket, mert olyan dolgokat láttatnak meg velem, amelyeket nem vettem észre az erdőben sétálva, vagy biciklizve – fogalmazott köszöntőjében Mazsu János, a Nagyerdő Társaság és a Debreceni Értéktár Bizottság elnöke.

A kamarakiállításon tizennégy alkotó szemén keresztül merülhetünk el a debreceni erdő különleges és lenyűgöző világában. – A képek mindegyike műalkotás. Egyszerű természetfotók, de nagyon komoly szakértelem és hozzáértés társul az elkészítésükhöz – tette hozzá Máthé András, a Debreceni Fotóklub vezetője.

„A mi Nagyerdőnk” című kiállításon a fotókon túl a levéltitkokra is fény derül. A Természettár installációi a falevelek világába vezetik be a látogatókat. A kiállítást november 5-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában