Ez szomorú!

2023.10.10. 10:23

„Nem tudom, hogy lehet képes valaki ilyet tenni” – megszólalt a Debrecenben eltűnt koca tulajdonosa

Két hete veszett nyoma egy hatalmas, vemhes kocának Debrecenben, Juscsák Józsefet a fejleményekről kérdeztük.

Nagy Emese

Égen-földön keresték a sertést, de nincs hír róla

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, egy vemhes koca tűnt el két hete Debrecenben, a Serly-kanyar környékén. A tulajdonos, Juscsák József égen-földön kereste, több felkapott Facebook-csoportban is megosztotta, hogy milyen úton-módon tűnt el, hiszen mégiscsak egy 300 ezer forint értékű haszonállatról van szó.

Megszólalt a sertés tulajdonosa

Az eset óta mentek a találgatások a közösségi oldalon, mi történhetett a 200 kilós kocával, ezért döntöttünk, megkeressük a tulajdonost, tegyen pontot a történet végére.

Sajnos azóta sincs hír róla, nem került elő az állat

– fogalmazott Juscsák József a Haon érdeklődésére. Mint elmondta, biztos abban, hogy valaki befogta, de egyszerűen nem tudja, hogy lehet képes valaki ilyet tenni.

– Régóta legelnek az állataim a Serly-kanyar környékén, soha egyetlen egynek sem veszett nyoma. Ha kis időre el is kószáltak, mindig hazatértek. Az eltűnt kocára is ez volt jellemző, nem egyszer történt, hogy kis időre nyoma veszett, de nem kellett attól tartanom, hogy soha nem tér haza.

Biztos vagyok abban, hogy valaki a környéken fogta be, hiszen, ha messzebbre kóborol, akkor hallottunk volna róla, egy 200 kilós disznót nem nehéz észrevenni.

Valljuk be, egyáltalán nem megszokott Debrecenben, hogy egy haszonállat járja a település utcáit. Nagyon elszomorító az eset, mert én egyáltalán nem ilyen ember vagyok. Az elmúlt években volt már olyan, hogy szembejött velem egy borjú vagy egy ló, de mifelénk jól tudjuk, ki szokta errefelé legeltetni az állatait, én mindig visszavittem a gazdájának – hangsúlyozta az elveszett sertés gazdája. Hozzátette, 50 ezer forintot is felajánlott annak, aki előkeríti, visszaviszi neki az állatot, ám azóta sincs hír még arról sem, hogy valaki látta volna. 

Nagyon szomorú vagyok, és elkeserít, hogy létezik ilyen ember, aki másnak a tulajdonát elveszi, mit sem törődve azzal, hogy a gazdája égen-földön keresi

– tette hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában