Jószág

2023.09.26. 10:40

Gigantikus vemhes koca járja Debrecen utcáit – megszólalt a sertés tulajdonosa

A hatalmas, 2 mázsás sertésnek a Serly-kanyar környékén veszett nyoma, vasárnap délelőtt óta nincs hír róla.

Nagy Emese

A barátságos jószágot keresi a gazdája

Forrás: Illusztráció: MW-archív

Nem mindennapi, kissé humoros bejegyzést olvashattunk hétfő este a Debrecenben Hallottam Facebook-csoportban: elkóborolt ugyanis egy két mázsás vemhes koca Debrecenben, a Diószegi útból nyíló Serly-kanyarnál. A közlés láttán azonnal humoruknál voltak a csoport tagjai, jöttek a jobbnál jobb mémek, bár a tulajdonos arcára nem tudtak mosolyt csalni, hiszen egy 300 ezer forint értékű haszonállatról van szó.

Az eltűnt sertés a fiaival legelészett

Juscsák József, a sertés tulajdonosa a Haon érdeklődésére elmondta, vasárnap délelőtt óta nincs hír a 200 kilós állatról. 

Rendszerint a Serly-kanyar környékén szoktam a közel 30 jószágomat legeltetni, eddig nem történt hasonló eset, mindig visszatértek. Az eltűnt sertés a fiaival legelészett, azok idővel hazajöttek, viszont a hároméves kocáról vasárnap óta nincs hír

 – fogalmazott. Hozzátette, még 6 hét van az ellésig, tehát nem arról van szó, hogy valahol megbújt volna, hogy világra hozza a malacokat.

– Nagyon szelíd állat, nem bánt senkit, nem kell tőle félni. Fülszáma nincs, de nem gondolnám, hogy Debrecen környékén több 200 kilós koca sétálgatna, szóval bárki látja, nyugodtan fogja be és keressen minket – kérte Juscsák József.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában