Októberi programok

2023.10.03. 08:48

Az űrbe repítenek Magnitúdó Csillagászati Egyesület debreceni rendezvényei

Haon.hu

2023. október 5-én, csütörtökön 18 órától nyilvános programot tart a Magnitúdó Csillagászati Egyesület a DEMKI Újkerti Közösségi Ház földszinti mozitermében (Debrecen, Jerikó u. 17.). A belépődíjmentes programon Karácsony László Levente tart előadást a híres James Webb űrtávcsőről, melyet 2021 decemberében bocsátottak földkörüli útjára.

A Magnitúdó Csillagászati Egyesület minden további csütörtöki napon 18 órától várja a csillagászat és az űrkutatás iránt érdeklődőket. Október 12-én a nap- és holdfogyatkozások kialakulásáról Zajácz György, míg 19-én Kása János tart előadást a csillagászati távcsövek speciális szűrőinek helyes használatáról. Október 26-án ismét Karácsony László Levente tart majd egy beszámolót az extragalaktikus csillagászatról.

Az előadások ugyan tudományos szintűek, mégis mindenki számára érthetőek, vetítéssel színesítettek, és belépődíjmentesen látogathatók! Ezért minden érdeklődőt szeretettel várunk programjainkra - tájékoztatta szerkesztőségünket Szoboszlai Endre csillagász-ismeretterjesztő, a Magnitúdó Csillagászati Egyesület sajtófelelőse.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában