Új jövevény

2023.05.08. 14:53

A vendégek előtt született meg a kis Maja a debreceni állatkertben

Forrás: illusztráció / Facebook / Zoo Debrecen

Kereken egy héttel megnyitásának 65. évfordulója után a Zoo Debrecen alkalomhoz illő örömhírről számolt be a szamarak mai világnapján, május 1-jén ugyanis parlagiszamár-kancájuk, Szamóca újabb egészséges utódnak adott életet. A születésnapjára eső névnap alapján és az aznapi majálisra tekintettel Majának keresztelt szerencsés látogatók szeme láttára jött világra délelőtt, majd rövidesen lábra is állt, azóta pedig megtekinthető a kisvasút által körüljárt tágas vadaskertben, olvasható az állatkert közleményében.

Maja parlagi szamár debreceni állatkert
Anya és lánya
Forrás: Zoo Debrecen

Azt írták, kiemelten fontos számukra az őshonos állatfajok és fajták megőrzése, ezért már alapítása óta otthont ad hazánk egyetlen őshonos szamárfajtájának, a parlagi szamárnak, ráadásul az elmúlt években új utódok születéséről is rendszeresen hírt adhatott. E nyugodt vérmérsékletű, ugyanakkor intelligens és jól tanítható állatokkal nemcsak kifutójukban, hanem a jeles alkalmakkor útjára induló csacsifogat dolgos szekérhúzóiként is találkozhat majd a nagyközönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában