Szombati program

2022.12.06. 17:57

Ronda felsőkkel a szép célért: itt vannak a hétvégi debreceni futás részletei!

Hetedik alkalommal gyűjtenek ajándékokat nehéz sorsú családok számára karácsonyi ronda pulcsiban Budapesten és Debrecenben.

Forrás: Főnix Rendezvényszervező

Elő a ronda pulcsikat a szekrényből! Az idei lesz a hetedik alkalom, hogy a leggiccsesebb felsőnket magunkra öltve futhatunk a jótékonyság jegyében. December 10-én Debrecenben is vár a Karácsonyi Ronda Pulcsis Futás – hívta fel a figyelmet közleményében a Főnix Rendezvényszervező.

Galambos-Parti Regina, a Bakancslista Magyarország alapítóija 2015-ben szervezte meg az első Karácsonyi Ronda Pulcsis Futást közösen férjével, Galambos Pállal. Igazi családi eseményt álmodtak meg: az élményfutáson részt vehetnek kicsik és nagyok, sportosak és kevésbé mozgékonyak, hiszen a távok sprintelve, kocogva, de akár sétálva is teljesíthetőek.

Debrecen belvárosban is futnak a ronda pulcsisok, a Baltazár Dezső térről indulva, Piac utcai sétálóövezet és a mesés debreceni adventi vásár érintésével.

A gyülekezőállomáson, a start előtt Tisza Tibor egyszeres magyar bajnok, ötszörös magyar válogatott labdarúgó és további élsportolók melegítenek be a nevezőkkel együtt, majd ezt követően az 5,2 km-es távot lehet egyéniben vagy váltóban, babakocsival vagy kiskutyával, családdal vagy kollégákkal futni - természetesen ronda pulcsiban.

Jótékonyság

A szervezők a Debrecenben és vonzáskörzetében élő több száz nehéz élethelyzetben lévő család karácsonyát szeretnék szebbé tenni, ezért a futók által felajánlott adományokat a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központján keresztül juttatják el a családoknak. Olyan ajándékokat várnak, melyekkel a 18 év alatti gyerekeket lehet meglepni: játékok, könyvek, esetleg édességek, melyeknek örülhet egy gyermek. A felajánlásokat a Karácsonyi Ronda Pulcsis Futás gyülekezőjének helyszínén, a Baltazár Dezső téren lévő adományponton gyűjtik december 10-én 10 és 12 óra között.

Forrás: Főnix Rendezvényszervező

„Mi az év 365 napját úgy töltjük, hogy megpróbálunk nehezebb sorsú embertársainkon segíteni, és azt tapasztaljuk, hogy az adventi időszakban nagyobb a hajlandóság az adományozásra. Nagyon fontos, hogy a mai nehéz helyzetben figyeljünk egymásra, és lehetőségeinkhez mérten egymás családjára is. A Karácsonyi Ronda Pulcsis Futásra felajánlott adományok által olyan gyerekek is élményhez juthatnak, akik nehezebb élethelyzetben töltik a mindennapokat és az ünnepeket” – mondta Orosz Ibolya Aurélia, a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központjának intézményvezetője.

A szervezők a tárgyi adományokat a futás helyszínén várják.

Rondapulcsi-cserebere is lesz, érdemes tehát elvinni a már megunt ruhadarabot.

A futáson ingyenes a részvétel, regisztrálni a budapesti és a debreceni eseményre a [email protected] e-mail címre küldött üzenetben lehetséges a város megjelölésével.

A szervezők azt kérik, hogy azok regisztráljanak az eseményekre előzetesen, akik biztosan részt vesznek majd, annak érdekében, hogy látható legyen a rajtvonalhoz készülő futók létszáma. A helyszínen 10.45-ig lehetséges rajtszámot kérni.

A program

10.00 Gyülekező a Baltazár Dezső téren

10.50 Közös bemelegítés

11.00 Start: Debrecen, Baltazár Dezső tér - Hunyadi utca – Rákóczi utca – Burgundia utca – Kossuth utca – Piac utcai sétáló övezet (Adventi Vásár) - Füvészkert utca – Múzeum utca - Baltazár Dezső tér

13.00 Finish

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában