Nagyerdei gasztronómia

2022.09.14. 12:10

Különleges ízek és minőségi programok várják a Zamat Fesztiválra látogatókat

A Vágod?! kolbásztöltő versenyre mintegy félszáz csapat jelentkezett.

A sajtótájékoztató résztvevői

Forrás: Czinege Melinda

Három napon át ismét a Zamat Fesztiválnak, a város és a régió legkedveltebb gasztronómiai és kulturális fesztiváljának örülhetnek a debreceniek, valamint az idelátogatók szeptember 16. és 18. között. A fesztivál izgalmas programokkal, páratlan helyszínen várja a „páros” ízek és a minőségi zene kedvelőit. A nagyerdei rendezvény részletes programjáról a szervezők sajtótájékoztatón számoltak be, szerdán.

A tájékoztatón kóstoló is volt
Forrás: Czinege Melinda

Puskás István alpolgármester az eseményen kifejtette: a Zamat Fesztivál nemcsak egy szórakoztató rendezvény, melyen minden generáció megtalálhatja számításait, hanem egy olyan fontos érték közvetítését is felvállalta, amely messze több, mint gasztronómia, illetve szórakozás.

– Minden közösség identitásában fontos szerepet játszik a gasztronómia, a lokális jellegzetességű konyha ugyanis egy fontos kohéziós erő – hangsúlyozta, hozzátéve, a debreceni párosnak, mint helyi értéknek a város életébe való visszatelepítése néhány éve indult el, és ebben játszik fontos szerepet a Zamat Fesztivál.

Hasznos információk

Miklósvölgyi Péter, a Campus N.K. Kft. ügyvezetője beszédében többek között a Vágod?! kolbászöltő versenyre is kitért. Kiemelte, egyre többen jelentkeznek a megmérettetésre, és remélhetőleg ez a számadat csak növekedni fog a jövőben. Valamint a pénteki, szakmai konferencia fontosságára is felhívta a figyelmet.

A vendéglátó- és az élelmiszeripar olyan pillanat előtt áll, amikor a léte sokkal inkább kérdéses, mint az a Covidot követően volt. Ez a konferencia egy kis fényt próbál az alagút végén mutatni, hogy a szektorban dolgozók mire készüljenek.

Páll László, a Debreceni Campus N.K. Kft. ügyvezetője kifejtette, a tavalyi évhez hasonlóan lesz elrendezve a fesztivál. – Egy 2700 négyzetméteres, hatalmas sátoregyüttes várja a vendégeinket, egészen különleges atmoszférát kreálva a résztvevők között. Hangsúlyozta, a körforgalom irányából a Nagyerdei Körúton haladva érdemes megközelíteni a helyszínt. Parkolásra pedig a klinikai parkolórészt javasolják.

Programból nincs hiány

Dajka Zoltán, a Zamat Fesztivál programfelelőse elmondta, büszkék arra, hogy a Campus Fesztivál, valamint a Debrecen Drive mellett a Zamat évek óta üde színfoltja a helyi programoknak. A programfelelős ismertette a háromnapos rendezvény legfontosabb eseményeit, beleértve a már említett konferenciát, a szombati kolbásztöltő versenyt.

Szót ejtett a meghívott zenekarokról is, mint például a Bohemian Betyars, az R-GO, vagy a Bagossy Brothers Company, valamint azon neves, gasztrovilághoz köthető médiaszemélyiségekről is, akikkel a hétvége folyamán találkozhat a nagyérdemű.

Liszenkó Gergely, az eseményt támogató Mar-Ne-Váll Kft. ügyvezetője szerint a Zamat egyfajta extra élményt nyújt a résztvevők számára. – Jó szívvel gondolok vissza a fesztivál kezdeti időszakára. Jó látni, mivé nőtte ki magát a rendezvény, évről évre egyre szélesebb közönséget szólítanak meg – mondta.

Forrás: Czinege Melinda

Ifj. Papp István, a Hajdúhús 2000 Kft. ügyvezetője szintén örömét fejezte ki az eseménnyel kapcsolatban. A sajtótájékoztatón kiderült, a cég a fesztivál támogatójaként többek között csaknem 150 kilogramm húst biztosít majd a Vágod?! versenyzőinek.

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában