Aratónap

2022.07.09. 19:56

Konyár tekintete is a búzatáblákat pásztázta

Összegyűltek, reggeliztek, arattak, ebédeltek, majd a felvonultak az aratófesztivál résztvevői.

Forrás: Molnár Péter

Konyáron többedmagával járt a kaszás szombaton, de szerencsére csak a település köztemetője melletti gabonatábláig tartott az útjuk. A 14. hagyományőrző Kárpát-Medencei Aratófesztivál helyszíne volt ez, ahol már a napfelkelte után nem sokkal összegyűltek a megmérettetés résztvevői.

Forrás: Molnár Péter

Az esemény keretében Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke átnyújtotta a megyei identitást, a hajdú-bihariak összetartozását jelképező Bocskai-szablyát Vig Szilárdnak, a település polgármesterének.

A fesztivál az elmúlt években igazi családi nappá nőtte ki magát, délelőtt a kézi aratás hagyományainak őrzői mellett a helybéliek színes kísérőprogramokon is részt vehettek. Felvonultak a debreceni motorosok, kézműves portékákat kínált Konyár vásári forgataga, míg az aratási verseny a végéhez nem ért. A sokaság látványos felvonulással búcsúzott, ki szekéren, ki lóháton, akinek nem jutott hely, a saját autójában nótázva hagyta el a fesztivál helyszínét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában