77 első helyezés

2021.08.18. 13:04

Gyermekkora óta le sem teszi a füzetet a rejtvényfejtés debreceni ásza

Varga István rejtvényfejtő kitüntetésben részesült az 50. balassagyarmati versenyen.

Fotó: Varga István-archív

Idén ötvenedik alkalommal rendezték meg a Balassa Kupa Országos Rejtvényfejtő Bajnokságot, melyen Varga István, a rejtvényfejtés debreceni kötődésű szerelmese is képviseltette magát. Mint arról lapunknak beszámolt, a júliusi megmérettetés azért is volt számára meghatározó, mert életműdíjban részesítették, ugyanis ő volt az egyetlen a mezőnyben, aki már az első versenyen is részt vett. – Nagyon örültem a megtiszteltetésnek, és annak, hogy végre ismét találkozhatok a többi taggal, hiszen a koronavírus-járvány miatt hosszú ideig nem voltak vetélkedők. A 2021-es esztendő mozgalmas számomra, legalábbis a találkozókat és a megmérettetéseket tekintve: a kitüntetést követően meghívást kaptam Budapestre, a „Top 10” egyéni próbatételre, majd a Martfűn, a Tisza Kupa egyéni országos rejtvényfejtő versenyen is megmutathattam a hozzáértésem – fogalmazott elöljáróban.

Fotó: Varga István-archív

Örök szerelem

Mint megtudtuk, Varga István megannyi elismerést be­zsebelt az elmúlt évtizedekben; a közelmúltban vehette át a 77. első helyezéséért járó díjat. – Amióta írni tudok, azóta fejtegetek, nem tudnám már az életemet elképzelni a találkozók, az izgalmas percek nélkül. Mondhatni, azonnal a szenvedélyemmé vált. 1971-ben alakult a debreceni rejtvényfejtő klub, onnantól kezdve pedig le sem teszem a füzetet – fűzte hozzá mosolyogva. Majd elmondta, nagyon sok embert volt szerencséje megismerni a keresztrejtvénynek köszönhetően. – Egy nagy családdá váltunk, összehozott minket a közös érdeklődés, évente nem ritka, hogy akár hússzor is összefutunk egy-egy játékra – mondta.

– Persze mindig akadnak olyan emberek, akik azt mondják, nem nagy durranás ez az egész, akármikor utánunk csinálják – erre csak azt szoktam válaszolni: ha így gondolja, akkor el kell jönni egy megmérettetésre, majd letenni a megoldást az asztalra – jegyezte meg. A folytatásról szólva hangsúlyozta, innen csak kihalni lehet: akit megfertőzött a játék, az a jövőben nem tudja, illetve nem is akarja majd abbahagyni.

Nagy Emese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában